БУДХАБ

Опалубка для колон та пілонів: пластикова, полегшена, професійна

Опалубка - це допоміжна конструкція, що надає форму та потрібні параметри бетонним і залізобетонним конструкціям. Наприклад, стінам, фундаменту, колонам, перекриттю. Така конструкція потрібна лише на деякий період часу.

У цій статті ми розглянемо декілька основних видів опалубки для колон і пілонів: пластикову, полегшену металеву та важку професійну; а також їх основні переваги і недоліки.

Пластикова опалубка для колон

Пластикова опалубка для колон складається з окремих елементів висотою 60 см. Вона є легкою та дозволяє монтувати і заливати колони висотою до 5-5,50 м. Розмір елементів - універсальний, з використанням такої опалубки можна монтувати колони шириною до 50 або 60 см.

Одним із недоліків є те, що пластикова опалубка не дуже поширена на ринку, а отже вибір звужується лише до декількох постачальників. Перевагою є лише вага опалубки, її можна монтувати в місцях, де неможливо використати, наприклад, кран, або на невеликому котеджному будівництві.

Монтаж пластикової опалубки для колон проводиться без використання молотків, оскільки її легко можна пошкодити. При заливці колон важливо дотримуватися швидкості заливки бетонної суміші. Пластик може не сприймати динамічні навантаження бетону та прогинатися. Також під час ущільнення бетонної суміші вібратором пластик іноді деформується.

Останнім недоліком пластикової опалубки є те, що потрібно слідкувати за температурним режимом. При високій температурі навколишнього середовища або під прямим сонячним промінням в літню пору року, пластик стає більш гнучким і може отримувати легкі деформації і прогини під час заливки бетону.

Полегшена металева опалубка для колон

Наступний вид опалубки для колон - це полегшена металева система. Вона сприймає навантаження бетонної суміші до 80 кН/м2 і дозволяє виконувати збір та монтаж колони висотою до 3 м вручну, без залучення крану чи іншої техніки. Важка будівельна техніка потрібна лише на момент заливки бетону.

Обирати полегшену систему є раціональним на одноповерхових об'єктах, якщо ви не використовуєте постійно важку будівельну техніку чи механізми для монтажу і демонтажу опалубки.

Важка професійна серія опалубки для колон

Найбільш поширеною на ринку є важка професійна металева система на зразок Peri Trio та Doka Framax. Основні елементи важкої системи опалубки для колон - це універсальні щити, які скріплюються між собою замками. Міцні металеві щити можуть сприймати навантаження до 100 кН/м2.

Монтаж важкої опалубки здійснюється лише за допомогою важкої будівельної техніки. Використання техніки значно скорочує час, потрібний для монтажу та демонтажу обладнання. Наприклад, залити колони у теплу пору року з використанням важкої професійної системи ви зможете протягом одного дня, включно зі збором, монтажем і демонтажем. Оптимізація часу заливки є критично важливою при будівництві великих об'єктів, що робить важку серію опалубки незамінною для використання в професійному будівництві.

Потрібна опалубка для колон?

Будхаб пропонує оренду та продаж полегшеної металевої та важкої професійної опалубки для колон. Термін оренди опалубки - від 5 днів. За потреби, ми допоможемо вам розрахувати оптимальну кількість комплектів, організуємо логістику, очистку та ремонт. Для консультації телефонуйте +380 68 800 22 22.


< Усі статті

Дивіться також


Будхаб пропонує оренду і продаж універсальних щитів для опалубки стін та колон Peri Trio. Оренда від 5 днів. Доставка у м. Львів, Івано-Франківськ, Рівне та по Західній Україні.

Будхаб прорахував оптимальну кількість опалубки, організував логістику та очистку обладнання після оренди. Окрім опалубки, ми також надали в оренду ламіновану фанеру.

Оренда та продаж щитової опалубки виробників Peri, Doka. Великогабаритні щити, універсальні щити, добори. Комплектуючі для вертикальної опалубки: гайки, стяжки, розкоси. Доставка у Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль

Будхаб зробив розрахунок та надав ефективну вертикальну систему опалубки, яка дозволила спорудити фундамент для паркану довжиною 1200 м в межах одного календарного місяця.

Оренда та продаж, опалубки для перекриття, стін і колон. Інженерний розрахунок опалубки, шеф-монтаж.