БУДХАБ

Як вибрати стійки для перекриття?

Сьогодні на ринку ви можете знайти величезний вибір стійок для опалубки. Усі вони поділяються за трьома характеристиками: максимальним навантаженням, покриттям та висотою стійки.

Вибираємо клас навантаження стійок перекриття

За навантаженням, яке стійка може сприймати в максимально високому положенні виділяють категорії A-E або 10, 15, 20 кН (1, 1,5, 2 тонни).

Найбільш поширені на ринку класичні стійки класу D, які сприймають навантаження 20 кН. Обирати такі стійки варто для заливки перекриття товщиною в межах 20 см. Для перекриттів товщиною 25-30 см стійки класу D теж можна використовувати, попередньо розрахувавши необхідну кількість та навантаження на стійку.

Стійки класу E - це посилені стійки, які витримують навантаження до 30 кН (3-х тонн). На ринку посилених стійок небагато. Використовують їх разом із подвійною кількістю балки лише для спеціальних об'єктів, які мають велику товщину перекриття - 50-100 см. Наприклад, для силосів, перекриття фундаменту.

Стійки класу А - це полегшений варіант стійок. Вони можуть сприймати навантаження до 10 кН або 1 тонни. За ціною, вони дешевші близько вдвічі від класичних - як в оренді, так і в купівлі, проте, використовувати полегшені стійки раціонально лише для заливки перекриття до 20 см, наприклад в котеджному будівництві, при маленьких конструкціях, балконах, виносках.

Вибираємо покриття стійок для опалубки

За покриттям стійки бувають оцинковані та з фарбовим покриттям.

Стійки з цинковим покриттям є дорожчими, але найбільш надійними. При правильних умовах експлуатації, вони можуть працювати до 36 років. Основними виробниками оцинкованих стійок є Doka, Peri, Ulma. Оцинковані стійки є найкращим вибором, якщо ви орендуєте опалубку або якщо вже маєте досвід роботи з монолітом.

Фарбовані стійки є дешевшими, ніж цинкові. Вони можуть сприймати такі ж навантаження (10, 20 і 30 кН), але вони є менш надійними, оскільки легше отримують пошкодження і мають значно коротший термін експлуатації (близько 5 років). Такі стійки обирають будівельники при стартових роботах з монолітом, при входженні на ринок монолітного будівництва для першочергової закупівлі опалубочного парку. Основними виробниками фарбованих стійок в Україні є фабрика "Варіант" і завод "Павлоградспецмаш".

Оцинкованих стійок українського виробництва практично немає. Фабрика "Варіант" пропонує серію цинкових стійок, але через свою високу ціну і більш якісну продукцію виробників Doka, Peri, Ulma, вони дуже мало поширені на ринку.

Обираємо висоту стійок

Усі стійки мають довжину від 1,5 до 5,5 м, з градацією 0,5 м. Цифрове значення позначає максимальну висоту стійки в розкладеному вигляді, тобто стійку 3,5 м, наприклад, можна використовувати і для заливки нижчих перекриттів. Визначають необхідну висоту стійок залежно від висоти перекриття.

Отже, при виборі стійок потрібно розуміти технічне завдання: яка буде висота та товщина перекриття - це два основних критерії для вибору класу навантаження та висоти стійки, а також чи ви плануєте орендувати, чи купувати обладнання.

Шукаєте стійки для опалубки?

Ми допоможемо вибрати найбільш оптимальний варіант для вашого проекту, розрахуємо необхідну кількість стійок, за потреби організуємо доставку, повернення, чистку та ремонт.

Будхаб пропонує оренду та продаж горизонтальної і вертикальної опалубки, ламінованої фанери та розхідних матеріалів. В наявності обладнання виробників Peri, Doka, Ulma, Варіант, Hunnebeck, Lana та ін.

Для отримання безкоштовних консультацій звертайтеся за телефоном
+38 068 800 22 22.


< Усі статті

Дивіться також


Будхаб прорахував оптимальну кількість опалубки, організував логістику та очистку обладнання після оренди. Окрім опалубки, ми також надали в оренду ламіновану фанеру.

Оренда та продаж б/у стійок для опалубки. Виробники Peri, Doka, Ulma, Variant. Доставляємо у Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне.

Оренда опалубки для заливки перекриття висотою 8,20 м. Для забезпечення стійкості опорних елементів були використані рамки PRK.

Будхаб забезпечив чітку організацію логістики, що уможливило проведення опалублювальних робіт на дуже обмеженій території будівельного майданчику. Ми надали усю небхідну опалубку для перекриття, стін і колон, послуги розрахунку та шеф-монтажу.

Оренда та продаж, опалубки для перекриття, стін і колон. Інженерний розрахунок опалубки, шеф-монтаж.